Susie Wolff haalt uit na statement van de FIA: “Ik ben een slachtoffer, dit mag niet gebeuren!”

Rokit Venturi Racing - Instagram Susie Wolff
Rokit Venturi Racing - Instagram Susie Wolff

Gisteren kwam de FIA met de mededeling dat er geen verder onderzoek zal gevoerd worden naar de vermeende ‘uitwisseling van vertrouwelijke gegevens’ tussen Toto Wolff en Susie Wolff. In een post op de sociale media haalt Susie Wolff na die mededeling echter uit door zelf met een scherp statement te komen.

“Toen ik het statement van de FIA gisterenavond zag was mijn eerste reactie: ‘Is dat het?’,” schrijft Wolff in haar bericht. “Gedurende twee wagen werden er publiekelijk insinuaties gedaan over mijn integriteit en er werden er achter de schermen briefings gedaan maar niemand van de FIA heeft mij rechtstreeks aangesproken.”

“Misschien ben ik ‘collateral damage’ door een mislukte aanval op iemand anders, of het doelwit van een mislukte poging om mij persoonlijk in diskrediet te brengen, maar ik heb te hard gewerkt om mijn reputatie in twijfel te laten trekken door een ongegrond persbericht.

“We hebben als sport een lange weg afgelegd. Ik was enorm dankbaar voor de gezamenlijke steun van de F1-teams. Ik heb met zoveel gepassioneerde vrouwen en mannen bij de F1 en de FIA gewerkt, personen die het beste met onze sport voor hebben, in hart en nieren.”

“Deze episode heeft zich tot nu toe echter afgespeeld zonder transparantie of verantwoording. Ik ben het mikpunt van online misbruik geweest over mijn werk en mijn gezin. Ik laat mezelf niet intimideren en ben van plan dit op te volgen totdat ik erachter ben gekomen wie de aanzet heeft gegeven tot deze campagne en de media misleidde.”

“Wat er deze week is gebeurd, is gewoon niet goed genoeg. Als sport moeten we beter eisen en dat verdienen we ook.”