Christian Horner steekt loftrompet af over de ‘raketstart’ van Max Verstappen: “Het was perfect!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner had niets dan lof over de ‘raketstart’ van Max Verstappen tijdens de GP van Mexico waardoor hij snel de leiding in de race kon overnemen.

Max Verstappen vertrok als een speer vanaf de derde plaats op de startgrid in Mexico, bij de eerste bocht had hij de twee Ferrari’s al te grazen en nam hij de leiding van de race in handen. Volgens Christian Horner lagen de speciale klimatologische omstandigheden en de snelle reactietijd van de wereldkampioen aan de basis daarvan.

“De starts zijn dit jaar niet onze sterkste troef geweest, maar de drie starts die we vandaag hadden, waren allemaal raketstarts”, vertelde Horner aan de verzamelde media. “Op deze dag in de geschiedenis, met de omstandigheden, het asfalt, de hoogtes en alles deden de jongens het precies goed.”

Verstappen wist bij de start ook uit de problemen te blijven, in tegenstelling tot zijn teamgenoot Sergio Perez die het met Charles Leclerc aan de stok kreeg en zijn race al snel beëindigd zag.

De Nederlander vertrouwde op zijn ervaring op het smalle rechte stuk, een van de langste op de kalender, naar de eerste bocht.

“Ik was helemaal niet nerveus. Het is niet de eerste keer dat ik hier met twee of drie auto’s naast elkaar de eerste bocht ingaan,” aldus Verstappen.

“Maar we vertrouwen elkaar ook allemaal en we zitten allemaal op de limiet, bij het aanremmen in de bocht, maar het was allemaal prima.”

“Ik zag aan de buitenkant dat er iets gebeurde. Maar gelukkig konden we aan de binnenkant uit de problemen blijven.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023