Fernando Alonso: “We blijven leren en verbeteren, ook al gaat het nu minder goed”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin zit al een tijdje in een neerwaartse spiraal. Na hun sterk seizoensbegin, waarbij Alonso vijf keer op het podium stond in de eerste zes races, worden ze nu ingehaald door hun concurrenten. 

De tweede seizoenshelft loopt heel wat minder vlot bij Aston Martin als de eerste. Fernando Alonso zijn beste resultaat in de laatste races is een zesde plaats in Qatar. Voor Lance Stroll is een zevende plaats in Texas het beste dat hij mee kon nemen naar huis. 

In Austin en in Mexico City konden we zelfs twee keer een opgave noteren voor Alonso. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij zijn verwachtingen heeft getemperd en het team heeft alle aandacht gericht op 2024.

“Op dit moment vechten we nergens meer voor,” aldus Alonso, geciteerd door Motorsport.com. “Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat we voor de beide Ferrari-rijders staan, voor Norris en Russel, maar ik vrees dat we deze plaatsen nog gaan verliezen. Ook in het constructeurskampioenschap zitten we een beetje vast momenteel.”

“We werken en verbeteren echter zoveel we kunnen, we willen op een hoogtepunt afsluiten. We zitten echter in een moeilijk moment maar daar leer je soms meer uit. We testen zoveel als we kunnen waarbij we zoveel als kan feedback geven aan de fabriek in Silverstone.”

“Er resten ons nog drie races, drie verschillende circuits, dat zal ons weer extra data van de wagen opleveren. Ik geloof nog steeds dat we op een competitieve manier kunnen afsluiten, die mogelijkheid zal ik nemen als die zich voordoet.”

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023