Lewis Hamilton waagt zich aan voorspelling over Max Verstappen: “Daar durf ik geld op inzetten!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton denkt dat Max Verstappen al de resterende races van het seizoen zal winnen. Hamilton gelooft daar zo sterk in dat hij er zelfs geld op zou durven inzetten.

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez slaagde Max Verstappen er tijdens de GP van Mexico in om zijn zestiende overwinning van het seizoen te behalen. Daarmee verbrak Verstappen zijn eigen record van 15 overwinningen tijdens het F1-seizoen 2022.

Hamilton finishte zelf als tweede en daarmee won hij samen met het team aan vertrouwen, de grote update die in Austin werd geïntroduceerd lijkt immers te werken en een grote stap vooruit te zijn. Toch verwacht Hamilton niet dat hij dit seizoen nog zal kunnen zegevieren. Volgens Lewis Hamilton zal Verstappen al de resterende races nog winnen en zijn zegetotaal aandikken tot 19 stuks.

“Het heeft ons zeker en vast veel vertrouwen gegeven,” aldus Hamilton over de updates en de sterke race van Mercedes en hemzelf in Mexico. “Ik bedoel, vorig jaar op hetzelfde moment deden we ongeveer hetzelfde maar we waren dan tijdens de kwalificatie volgens mij zo’n drie tienden trager of zo dan Max, ik werd tweede maar hij behaalde de overwinning.”

“We zijn dan ook vorig jaar aan het dupliceren, we moeten dan ook enkele grote wijzigingen doen voor volgend jaar.”

“Eerder dit jaar aan het begin van het seizoen waren ze zo’n 1,5 seconde sneller dan ons, het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat dit volgend jaar niet opnieuw het geval is.”

Hamilton waagt zich vervolgens aan een voorspelling voor de rest van het F1-seizoen;

“Hopelijk wordt het de komende races close, maar ik zou men geld inzetten dat Max Verstappen met deze wagen 18 of 19 races wint,” blikt Hamilton vooruit naar de resterende races van het seizoen.

Indien Max Verstappen daadwerkelijk ook de races in Sao Paulo, Las Vegas en Abu Dhabi weet te winnen dan zal hij 19 raceoverwinningen behaald hebben, wat ook op het vlak van het winstpercentage een record zou zijn. Verstappen zou dan een winstpercentage van meer dan 86 procent hebben.

Ter vergelijking, huidig recordhouder Alberto Ascari won zes van de acht races, wat neerkomt op een winstpercentage van 75 procent.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023