Frederic Vasseur: “Ferrari moet tijdens de races consistenter presteren”

Ferrari
Ferrari

Ferrari boekte de voorbije races duidelijk vooruitgang maar volgens teambaas Frederic Vasseur zijn er duidelijk nog enkele werkpunten. Zo moet het prestatieverschil tussen verschillende stints verkleind worden.

Ondanks het feit dat Ferrari met beide wagens van op de eerste startrij mocht vertrekken slaagde het er niet in om te winnen. Verstappen kende een betere start, veroverde de leiding in de race en controleerde vervolgens de race, waarna hij vlot wist te winnen.

Tijdens de eerste stint slaagde Leclerc er nog in om de twee positie in de race te handhaven. Ferrari besloot zijn eerste stint op de medium band te verlengen maar na een pitstop voor een bandenwissel kregen we een rode vlag omwille van de crash van Kevin Magnussen. 

Na de herstart ondervond Leclerc op de harde bandencompound duidelijk meer problemen om een goed tempo te ontwikkelen. Volgens Vasseur is er op dat vlak duidelijk ruimte voor verbetering.

“Mijn gevoel van aan de pitmuur is dat de eerste stint oké was, we waren zo’n drie à vier tienden trager dan Max en dat met een beschadigde wagen. Het was bijna een goede stint,” aldus Vasseur. 

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023