Toto Wolff: “Het ontbrak onze F1-bolide aan een mooie Kerstversiering”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het raceweekend in Austin introduceerde Mercedes een belangrijke update op haar wagen met onder andere een nieuwe vloer. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hebben de voorbije twee races bewezen dat er met de Mercedes W14 een belangrijke stap vooruit is gezet die ook cruciaal is voor de wagen van volgend seizoen.

“Ik denk dat het voor meer downforce zorgt, meer duurzaamheid en de wagen is iets minder tricky,” vertelt Toto Wolff over de upgrade. “Lewis zei me dat het nog steeds moeilijk rijden met de wagen is maar hij is wel sneller.”

“Het was belangrijk om te zien dat we voor volgend jaar de juiste richting uitgaan, dat lijkt het geval te zijn.”

“Je mag niet vergeten dat toen we de wagen ontworpen hebben, we niet de juiste airflow hadden, niet de juiste sidepods en dat we niet de Kerstversiering hadden die nu wel op de wagen zitten.”

“Des te langer je de update op de wagen hebt en data verzamelt, des te beter dat je de wagen gaat kunnen afstellen.”

“Ik wil geen al te hoge verwachtingen voor Brazilië creëren want het was een beetje een verrassing dat we daar vorig jaar de race domineerden.”

“We gaan naar daar wetende dat we een goede wagen hebben en we gaan alles op een rijtje zetten. Vervolgens kunnen we een sterk weekend hebben.”

“Of het goed genoeg zal zijn om Max Verstappen en hun pakket van rijder, wagen en power unit te verslaan? Dat is moeilijk.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023