Christian Horner: “Toto Wolff zou zich beter concentreren op rijders die wel beschikbaar zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de uitspraken van Toto Wolff die afgelopen weekend liet optekenen nog steeds geïnteresseerd te zijn in Max Verstappen.

De Mercedes-teambaas lanceerde afgelopen weekend nog eens een charmeoffensief richting Max Verstappen door te stellen dat er verschillende factoren kunnen meespelen waarom een rijder voor een bepaald team kiest. Hij windt er dan ook geen doekjes om dat de Nederlander bovenaan zijn verlanglijstje staat.

Verstappen en Red Bull domineren dit seizoen net zoals ze dat de afgelopen twee seizoenen gedaan hebben en er zou dus voor Verstappen eigenlijk geen enkele reden zijn om andere oorden op te zoeken. Maar tijdens het begin van het seizoen was er de onrust rond Christian Horner en Dr. Helmut Marko en daar probeert Wolff zijn voordeel uit te halen.

“Ik ga goed nadenken over wat ik hier zeg,” aldus Christian Horner tegenover de media in Shanghai als hij het heeft over de uitspraken van Wolff.

“Heb je hier met Max over gesproken? Want als je met Max praat, en het gaat uiteindelijk niet om stukjes papier, we weten dat hij een contract heeft tot eind 2028, gaat het om hoe hij zich voelt in het team en de relatie die hij heeft in het team en de manier waarop hij presteert.”

“Ik denk niet dat Toto’s problemen bij zijn rijders liggen, ik denk dat hij waarschijnlijk andere elementen heeft waar hij zich op moet richten in plaats van op rijders die niet beschikbaar zijn.”

Er waren bij het begin van het seizoen geruchten dat het kamp van Verstappen zelf andere oorden wilde opzoeken en als de vraag gesteld wordt aan Horner of hij niet graag zou hebben dat Verstappen zelf een einde aan de geruchten maakt, reageert hij gepikeerd. 

“Ik weet niet hoe vaak hij het nog moet zeggen. Hij heeft het talloze keren gezegd. Ik ga me er niet mee bemoeien, ik denk dat het soms gewoon bedoeld is om herrie te schoppen.”

Horner laat het ook niet na om nog een steek onder water te geven richting Mercedes.

“We hebben vandaag een voorsprong genomen op het aantal races dat Mercedes in het moderne tijdperk heeft gewonnen, dus het team is in vorm, waarom zou je dit team in hemelsnaam willen verlaten?”, aldus Horner.

“Mercedes is op dit moment het derde team achter hun klanten, dus ik denk dat hij zijn tijd beter kan besteden door zich te richten op het team in plaats van op de rijdersmarkt.”

“Heeft iemand van jullie gehoord dat het contract van George Russell eind 2025 afloopt? Misschien wil hij niet zo graag in 2026 blijven, de markt beweegt.”

Afsluiten doet Horner als volgt: “Ik kan jullie verzekeren dat er geen onduidelijkheid bestaat over waar Max Verstappen zich volgend jaar zal bevinden.”