Frederic Vasseur: “Ferrari mag dat niet als excuus gebruiken”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van China werd Ferrari verslagen door McLaren. Lando Norirs zorgde ervoor dat hij op het podium stond ten koste van beide Ferrari’s. Volgens teambaas Frederic Vasseur mogen ze bij Ferrari echter geen excuus zoeken in de ‘omstandigheden van het circuit’.

Voorafgaand aan het raceweekend in China was er veel te doen over het circuit. Voor het eerst in vijf jaar keerde de Formule 1 terug naar het Shanghai international Circuit en dat ook nog eens met een volledig nieuwe generatie wagens sinds er de laatste keer een F1-race op het circuit plaatsvond.

Er was zoals verwacht weinig grip en slechts één oefensessie ter voorbereiding van de rest van het raceweekend dat dan ook nog eens een ‘sprintformat’ was. Bovendien werden de teams en Pirelli ook nog eens verrast door een aanpassing aan de toplaag van het circuit waarover niet gecommuniceerd was. Volgens Vasseur mochten daar voor Ferrari echter geen excuses in gezocht worden omdat de omstandigheden voor iedereen dezelfde waren.

“Het kan geen excuus zijn, het was voor iedereen hetzelfde,” aldus Vasseur. “Het is juist dat we de eerste keer met deze generatie wagens naar Shanghai kwamen, dat de coating of het schilderen van het baanoppervlak ook niet heeft geholpen aangezien het circuit doorheen het weekend enorm evolueerde.”

“Maar het is absoluut geen excuus aangezien iedereen zich in dezelfde situatie bevond. Sommige teams hebben het beter gemanaged, het betekent dat we moeten zien te begrijpen hoe we het in de toekomst beter kunnen doen.”