Mercedes: “In Miami nieuwe onderdelen voor W15 maar onze F1-bolide blijft problematisch”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes plannen ze tijdens het volgende raceweekend in Miami enkele belangrijke nieuwe upgrades te introduceren maar of die de W15 F1-bolide aanzienlijk beter zullen doen presteren blijft een groot vraagteken.

Het raceweekend in China was er voor Mercedes één met gemengde gevoelens. Uiteraard was er de mentale opsteker door de tweede plaats voor Lewis Hamilton tijdens de sprintrace maar vervolgens was er de dramatisch slechte kwalificatie voor Hamilton met een achttiende tijd en uiteindelijk een negende plaats in de race op zondag.

De Mercedes W15 blijft een wispelturige wagen die volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in Miami van de nodige upgrades zal voorzien worden maar daarom nog niet plots aanzienlijk beter zal presteren.

“De wagen valt momenteel moeilijk af te stellen en is moeilijk om mee te rijden, dat is waarom je de wisselvallige prestaties volgens mij ook ziet,” aldus Wolff “De situatie waarin de wagen zich bevond, waarin Lewis zijn wagen zich bevond, was erg ver verwijderd van het optimale en er wordt mee op het scherp van de snede gereden.”

“Dus dat is de situatie waarin we ons bevinden. We brengen voor de race in Miami enkele nieuwe onderdelen en het zal interessant zijn om te zien hoe ze op de wagen presteren.”

Toto Wolff beseft echter als geen andere dat er in de Formule 1 geen magische oplossing bestaat om plots alle problemen opgelost te krijgen en vooraan mee te doen.

“Ik denk niet dat er een magische oplossing bestaat. We moeten gewoon geleidelijk aan meer performance op onze wagen introduceren en ons focussen op de basis, wat betekent in de windtunnel en de CFD. We moeten downforce toevoegen aan de wagen. Misschien is het soms zo eenvoudig als dat,” besloot Wolff.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print