Ferrari op weg naar sponsordeal van 100 miljoen dollar per jaar?

Ferrari
Ferrari

Volgens diverse geruchten zou Ferrari op weg zijn om een nieuwe grootschalige sponsordeal te ondertekenen. Het Amerikaanse bedrijf Hewlett Packard zou immers titelsponsor worden van de Scuderia.

Hewlett Packard is geen onbekende in de Formule 1, denk bijvoorbeeld maar aan de F1-bolides van BMW Sauber waarop jaren geleden het logo van de Amerikaanse computergigant prijkte. Maar nu zou Hewlett Packard volgens diverse geruchten dus titelsponsor van Ferrari gaan worden.

Opmerkelijk is dat Hewlett Packard een bedrag zou neertellen dat overeen zou komen met wat Oracle ongeveer betaalde voor haar overeenkomst met Red Bull Racing. Het contract tussen Hewelett Packard en Ferrari zou een waarde hebben van zo’n 90 à 100 miljoen dollar per jaar. De overeenkomst tussen Hewlett Packard en Ferrari zou niet alleen rond geld draaien maar ook rond een technologische samenwerking tussen beide partijen.

Voorlopig ziet het er naar uit dat de overeenkomst tussen Ferrari en Hewlett Packerd nog niet officieel ondertekend is. Gezien Ferrari een beursgenoteerd bedrijf is moet dergelijk grote deal immers binnen de 48u officieel en publiek kenbaar gemaakt worden. De aankondiging van de toekomstige samenwerking tussen Hewlett Packard en Ferrari, waarschijnlijk vanaf 2025, zou tijdens het raceweekend in Miami officieel bekendgemaakt worden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print