Christian Horner: “Tussen Red Bull en Honda is er een ‘Chinese muur’ gebouwd’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner vindt er tussen zijn team en Honda geen uitwisseling van technologie plaats. Horner meent dat er een duidelijk afscheiding is tussen Red Bull en Honda, wat zeker belangrijk is voor de toekomstige samenwerking met Ford.

“We hebben een overeenkomst en geweldige relatie met Honda tot eind 2025,” vertelde Horner na de presentatie van Red Bull in New York waarop ook de toekomstige samenwerking met Ford officieel werd bevestigd.

“Er is geen vermenging of transfer van intellectuele eigendommen, de Honda-motoren worden in Japan geproduceerd en alles wat binnen Red Bull Powertrains plaatsvindt gebeurt met de focus op 2026.”

“Er is duidelijk een ‘Chinese muur’ tussen Red Bull Powertrains en Honda, maar we gaan de komende dagen uiteraard ook samenwerken met Honda om de komende jaren de best mogelijke resultaten te behalen.”

“Ze zijn volledig toegewijd, het is redelijk eenvoudig, de samenwerking met Honda wordt eind 2025 beëindigd. We hebben een gehomologeerde motor dus die is bevroren.”

“Honda voorziet ons van motoren, zij zijn eigenaar van het intellectueel eigendom, wij zien de binnenkant van de motor ofzo niet. Wij zullen samen met Honda ons uiterste best doen om races en kampioenschappen te winnen,” besluit Horner.