“Twintig wagens op de F1-startgrid is niet genoeg, met meer wagens krijgen we meeer spektakel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle moet het aantal wagens op de startgrid van de Formule 1 uitgebreid worden om zo tijdens de races meer spektakel te krijgen.

De FIA kondigde onlangs aan dat een zoektocht is gestart naar nieuwe teams die in de Formule 1 willen stappen. Martin Brundle juicht het initiatief om meer teams en wagens op de startgrid te krijgen toe. Meer wagens op de startgrid zal volgens Brundle voor meer spektakel zorgen, al zal het ook voor enkele uitdagingen zorgen.

“Meer teams op de startgrid krijgen is zowel een kwestie van logistiek als financieel aspect,” vertelde Brundle tegenover ‘Sky Sports F1’. “Passen ze in de pitlane, de paddock en op de startgrid?”

“Hoeveel wagens hebben we nodig. Ik denk persoonlijk dat 24 wagens geweldig zou zijn, we hebben 29 races dit seizoen, 23 grand prix en zes sprintraces en dat met twintig wagens op de startgrid.”

“Ik denk echter niet dat dit volstaat voor voldoende show en spektakel, het aantal wagens op de startgrid uitbreiden biedt kansen.”