Frederic Vasseur onthult wanneer Ferrari hem contacteerde om de nieuwe teambaas te worden

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Kersvers Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft meer inzicht verschaft over het moment waarop Ferrari hem benaderd heeft voor de rol van teambaas.

Vasseur begon vorig maand als nieuwe teambaas maar zijn naam deed al wekenlang de ronde alvorens Ferrari hem officieel bevestigde als opvolger voor Mattia Binotto. Maar wanneer werd Vasseur nu eigenlijk door Ferrari gecontacteerd en hoe snel was de deal rond?

Volgens de geruchtenmolen werd Frederic Vasseur al voor het laatste raceweekend in Abu Dhabi benaderd maar Vasseur zelf ontkent dat.

“Het proces was kristalhelder, ook al waren er voor en tijdens het raceweekend in Abu Dhabi geruchten,” aldus Vasseur. “We hebben niet voor die race gesproken, het eerste gesprek vond pas plaats tijdens de week na de race in Abu Dhabi. Het ging allemaal zeer, zeer snel en vervolgens kreeg ik telefoon van Mattia.”

“Ik heb hem zelfs gezien toen ik het van hem overnam. We hebben samen een gesprek gevoerd en ik wil Mattia bedanken, ik apprecieer het enorm dat hij mij benaderd heeft en op mij gewacht heeft om alles met Ferrari te bespreken.”