Sergio Perez: “Het maakt niet uit of Daniel Ricciardo er is of niet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez laat weten dat hij zich niet druk maakt over de terugkeer van Daniel Ricciardo naar Red Bull. Integendeel, de Mexicaan is vastberaden om zijn eigen kans te gaan.

Met Daniel Ricciardo keert een oude bekende terug naar Red Bull en kwatongen beweren dat het team dit doet om Perez onder druk te zetten. Aan het einde van vorig seizoen waren er wat strubbelingen tussen Perez en Verstappen waarbij de Mexicaan geen blad voor de mond nam. Met de terugkeer van Ricciardo zou het kunnen dat Red Bull wil tonen niemand onvervangbaar is en dat er meteen vervanging is.

Tijdens de voorstelling van de RB19 in New York liet Perez echter horen zich geen zorgen te maken: “Als je bij Red Bull rijdt moet je altijd op je best presteren,” aldus Perez. “Het maakt niet uit of Daniel er is of niet, Red Bull kan eigenlijk bijna elke rijder op de grid aantrekken.”

“Het is belangrijk om als team te werken. Het is duidelijk dat we er als team het maximale willen uithalen. Het gaat niet over Max of over mezelf, het gaat over het team. We hebben mensen in de fabriek die alles geven voor ons, in dat opzicht moeten we dus reageren.”

Perez denkt zelfs dat de aanwezigheid van Ricciardo een stap voorwaarts zal betekenen voor het team. 

“We mogen van geluk spreken dat we Daniel hebben met alle ervaring die hij heeft. Om hem terug te hebben in de fabriek bij de engineers. Als wij over de auto spreken weet hij ook waarover we hebben. Zijn aanwezigheid tijdens weekends zal ons echt helpen.”

Tegelijkertijd benadrukt Perez uiteraard ook dat hij zelf ook zijn beste beentje zal blijven voorzetten en dat hij zijn eigen kans wil gaan. “Langs mijn kant werk ik heel hard met mijn engineers om er zeker van te zijn dat we de volgende stap kunnen zetten.”

Max Verstappen mag het met andere woorden niet als vanzelfsprekend beschouwen dat Perez zich zal wegcijferen om hem aan een derde wereldtitel te helpen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print