Christian Horner verliest weddenschap met Sergio Perez maar het geld gaat naar Bernie Ecclestone

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft afgelopen weekend in Japan een weddenschap met Sergio Perez verloren maar opmerkelijk genoeg was het uiteindelijk voormalig F1-baas Bernie Ecclestone die met het geld ging lopen …

We keren even terug in de tijd. Sergio Perez en het circuit van Suzuka gaan niet echt goed samen want de Mexicaan kwalificeerde zich de voorbije jaren nooit echt goed. Vorig jaar kwalificeerde Perez zich zelfs op ruime afstand van Max Verstappen. Teambaas Christian Horner bood Perez uiteindelijk een weddenschap aan. Daarbij werd een niet nader vernoemde som aangeboden indien hij zich op de eerste startrij zou kwalificeren.

Opmerkelijk genoeg slaagde Sergio Perez erin, al dan niet gemotiveerd door het geld, om een plaats op de eerste startrij te veroveren. Meer zelfs, Perez was slechts 0,066 seconde trager dan Max Verstappen. Het scheelde dus niet veel of Perez had op de polepositie gestaan.

Teambaas Christian Horner wou in zijn geldbuidel tasten om Perez zijn gewonnen geld te geven maar uiteindelijk ging de som geld niet naar Perez maar wel naar voormalig F1-baas Bernie Ecclestone.

“Ik had een weddenschap met Perez over het kwalificeren op de eerste startrij, zijn beste kwalificatie in Japan was immers een vierde plaats,” aldus Horner. “Maar na het winnen van de weddenschap vertelde hij me dat hij exact hetzelfde bedrag schuldig was aan Bernie Ecclestone en dus heeft hij dat geld aan Bernie Ecclestone gegeven, die dus de uiteindelijke begunstigde was van het geld voor de kwalificatie op de eerste startrij.”

“Die oude Bernie blijkt dus nog steeds geld te verdienen terwijl hij hier niet aanwezig is in de Formule 1.”