Max Verstappen niet blij met keuze voor sprintrace in China: “Het is puur voor het spektakel!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na enkele jaren afwezigheid staat de GP van China opnieuw op de kalender en de rijders krijgen er meteen een raceweekend met sprintrace voorgeschoteld. Volgens Max Verstappen is dat geen goed idee, al begrijpt hij wel waarom de Formule 1 die keuze heeft gemaakt.

Het is algemeen geweten dat Max Verstappen geen fan is van sprintraces, de drievoudig wereldkampioen ziet heel het format liefst van al verdwijnen. In China krijgen de rijders echter een raceweekend met sprintrace voorgeschoteld en die keuze is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

China stond jarenlang niet op de kalender waardoor de teams er geen recente data over hebben. Bovendien wordt er ondertussen met een compleet nieuwe generatie F1-bolides gereden. Dat zal het de teams allemaal erg moeilijk en vooral tricky maken want er is in een raceweekend met sprintformat slechts één oefensessie op vrijdag alvorens we meteen al de sprintkwalificatie krijgen.

Volgens Max Verstappen is het net de bedoeling om het de teams en rijders wat moeilijker te maken in de hoop wat meer spektakel te krijgen. De kans dat een team bij de afstelling in de fout gaat of problemen ondervindt is immers groot.

“Het is zeer slim om dat te doen. Het is volgens mij niet geweldig, laat het me zo zeggen, om dat te doen,” aldus Verstappen die vervolgens uitlegt waarom het zo tricky zal zijn.

“Wanneer je lange tijd niet op een circuit bent geweest dan weet je niet wat je mag verwachten, je weet nooit wat je zal ervaren, niet? Het zou dan ook beter geweest zijn om hier een normaal raceweekend te hebben.”

“Het zal er waarschijnlijk voor zorgen dat we wat meer spektakel krijgen en dat is wat ze willen zien. Maar puur vanuit het perspectief van de rijder, het perspectief van de sport, is dit niet het slimste om te doen.”

Ook teamgenoot Sergio Perez was het met Max Verstappen eens: “Ik denk dat het voor de show en het spektakel waarschijnlijk goed zal zijn. Maar voor de voorbereiding gaat dit echt een zware race worden.”

Het ziet er dus naar uit dat de F1-fans die vroeg zullen moeten opstaan om de sprintrace en de race te zien beloond zullen worden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print