Keert Zuid-Korea terug op de F1-kalender?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Krijgen we opnieuw een GP van Zuid-Korea op de F1-kalender? De eerste stappen worden alvast gezet om in het land opnieuw een F1-race te organiseren.

Enkele jaren, van 2010 tot en met 2013 om precies te zijn, stond Zuid-Korea op de F1-kalender maar bijna zo snel als de race op de kalender verschenen was verdween hij ook. Meer dan tien jaar later, op een moment dat de F1-kalender propvol zit, worden er in Zuid-Korea stappen ondernomen om opnieuw een plaats op de F1-kalender te verkrijgen.

Nadat eerder al het circuit van Imola erin geslaagd is om succesvol terug te keren op de F1-kalender leken Zuid-Afrika en het circuit van Kyalami de belangrijkste kandidaat voor een comeback op de F1-kalender maar nu heeft zich met Zuid-Korea een andere kandidaat aangediend.

Tijdens het raceweekend in Japan ontving F1-baas Stefano Domenicali een brief van de burgemeester van Incheon, de derde grootste stad van Zuid-Korea, waarin de intentie voor het verkrijgen van een plaats op de F1-kalender kenbaar werd gemaakt. Incheon zou een stratencircuit willen bouwen en zou in 2026 of 2027 een plaats op de F1-kalender willen bekomen.

In de periode 2010-2013 vond de GP van Zuid-Korea plaats op het Korean International Circuit dat gelegen was in Yeongam.