Christian Horner verrast door de sterke seizoensstart van Red Bull

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Als teambaas verwacht Christian Horner uiteraard altijd dat Red Bull meedoet in de voorste gelederen maar toch laat hij weten verrast te zijn door de sterke seizoensstart dit jaar.

In de openingsrace in Bahrein moest wereldkampioen Max Verstappen zijn meerdere erkennen in Charles Leclerc en een technisch defect maakt een vroegtijdig einde aan zijn race. In Saoedi-Arabië sloeg Verstappen terug maar in de volgende race in Melbourne liet zijn Red Bull hem opnieuw in de steek.

Imola en Miami waren dan weer voor Verstappen en op die manier zakt de Nederlander met nog negentien punten achterstand op Charles Leclerc af naar Barcelona. Geen vlekkeloos parcours voor de wereldkampioen maar de races die hij wist te beëindigen heeft hij wel gewonnen.

Gelet op het feit dat Red Bull vorig jaar haar bolide moest blijven ontwikkelen in de strijd om de wereldtitel maar tegelijkertijd ook aan de nieuwe auto moest werken voor 2022 geeft Christian Horner toe dat hij niet verwacht had dat Red Bull meteen voor de prijzen ging meedoen.

“Nadat we zoveel energie in de auto van vorig jaar hadden gestoken en vervolgens met deze nieuwe reglementen te maken kregen, kozen we ervoor om een risico te nemen, omdat we vorig jaar de kans hadden om te winnen en dan moet je ervoor gaan”, vertelde Horner aan CNN.

“Dat legde een enorme druk op het team, dat in de tweede helft van vorig jaar een inhaalslag moest maken. Persoonlijk had ik niet verwacht dat we dit jaar zo competitief zouden starten als we gedaan hebben.”

“Om bij de eerste race op de eerste rij te staan, de tweede race te winnen, een een-tweetje te behalen in Imola en te winnen in Miami is een ongelofelijke start geweest voor ons, en ik denk een blijk van waardering voor het hele team dat zo’n fenomenale prestatie heeft geleverd in zo’n korte tijd.”

Horner verwacht ook dat het nog een lange en spannende strijd zal worden op weg naar de wereldtitel. 

 “Er is een lange, lange weg te gaan en het is zo close met Ferrari,” aldus Horner. “Er zijn geweldige races geweest.

“Ik hoopte eigenlijk dat we niet weer zo’n spannend jaar als vorig jaar zouden krijgen, maar het ziet er naar uit dat het ook dit jaar weer helemaal tot het einde zou kunnen gaan.”

“Het was spannend en Barcelona is een andere uitdaging, bochten met hoge snelheid. We weten dat Ferrari sterk is op dat gebied.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023