Christian Horner: “Daniel Ricciardo vertrok op een verschrikkelijk slecht moment bij Red Bull”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Daniel Ricciardo in 2018 de verkeerde beslissing genomen om Red Bull te verlaten. Ricciardo deed het volgens Horner ook nog eens op een verschrikkelijk slecht moment.

“Daniel zag dat Max aan het opklimmen was en hij wou niet de tweede rijder worden,” vertelt Horner tegenover de krant ‘The Weekend Australian’.

Volgens Horner had Ricciardo zijn twijfels over de Honda-motor waarmee Red Bull zou gaan rijden en wenste hij ook zijn jarenlange samenwerking met Renault te behouden. Daardoor maakte Ricciardo uiteindelijk eind 2018 de overstap van Red Bull naar het Renault F1 team.

“Zijn timing was verschrikkelijk slecht want hij had overduidelijk zijn twijfels over de Honda-motor,” aldus Horner. “Vervolgens bewees Honda dat ze een competitieve motor konden bouwen en een pakket waarmee races konden gewonnen worden.”

Volgens Horner legde Red Bull verschillende financieel interessante voorstellen aan Ricciardo voor. Ze waren er ook van overtuigd dat Ricciardo bij Red Bull zou blijven maar zoals we ook eerder al in de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ konden zien kwam het bij Horner en Red Bull als een complete verrassing toen bekend raakte dat Daniel Ricciardo bij Renault had getekend.

“We hebben hem ongelooflijke voorstellen op tafel gelegd,” aldus Horner. “Daniel is een geweldige rijder en we vonden het bijzonder jammer dat hij besloot om het team te verlaten. Het is ook bijzonder jammer dat het voor hem niet is uitgedraaid zoals hij had gehoopt.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer