“Kevin Magnussen is veel meer volwassen geworden tijdens zijn jaar weg van de F1”

FO3DZ-ZWUAUdh1w

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner is de succesvolle comeback van Kevin Magnussen in de Formule 1 deels te danken aan het feit dat de Deen tijdens zijn jaar weg van de Formule 1 meer volwassen is geworden.

Na vier seizoenen bij het Haas moest Kevin Magnussen eind 2020 samen met Romain Grosjean bij de Amerikaanse renstal plaats maken voor Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Geen zitje bij een ander F1-team en daardoor zocht Magnussen andere horizonten op.

Net dat lijkt volgens teambaas Guenther Steiner ervoor gezorgd te hebben dat Kevin Magnussen dit jaar tijdens een onverwachte comeback zo succesvol is.

“Ik denk dat hij het voorbije jaar meer volwassen is geworden en dat hij zich heeft gerealiseerd hoe goed het was om in de Formule 1 te racen,” aldus Steiner. “Wanneer je uit de Formule 1 bent dan besef je wat je verloren bent en terugkeren is dan een droom.”

“In 2020 hadden we een erg moeilijk jaar en aan het einde van dat jaar was hij gedemotiveerd. Maar wanneer je dan uit de F1 bent dan denk je ‘Wow, ik wenste dat ik erin kon racen, zelfs in een slechte wagen’.”

“Maar nu is hij terug en zijn eerste race was meteen zeer goed. Hij evenaarde zijn beste resultaat met Haas meteen op het eerste circuit, dus ik denk dat hij serieus meer volwassen is geworden.”

Magnussen werd ondertussen vader van een dochtertje Laura en ook dat heeft volgens Steiner een invloed op Magnussen als persoon en als rijder.

“Hij is zelf nog steeds erg jong, we vergeten niet dat hij 29 is,” aldus Steiner. “Hij is veel volwassener geworden, hij heeft nu een jongere teamgenoot waarvoor hij een soort vaderfiguur is.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023