“F1-race in Las Vegas zet de GP van Monaco onder druk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens McLaren-baas Zak Brown zorgt de komst van de F1-race in Las Vegas ervoor dat zelfs de GP van Monaco moet vrezen voor haar plaats op de F1-kalender.

De Formule 1 kondigde eerder deze week Las Vegas aan als race op de F1-kalender 2023. Las Vegas wordt zo de derde Amerikaanse race op de F1-kalender, dit na Texas en Miami. Het mag duidelijk zijn, Liberty Media gaat met het F1-circus waar er geld te verdienen valt en ook ‘heilige huisjes’ dreigen daarbij te sneuvelen.

“Monaco weerspiegelde steeds het meest glamoureuze moment op de F1-kalender,” vertelde McLaren-baas Zak Brown tegenover ‘Reuters’. “Ik denk dat Miami, Singapore en Las Vegas ook redelijk glamoureuze events zijn.”

“Ik denk dat Monaco op hetzelfde commercieel niveau moet zien te komen als andere races op de kalender en misschien moeten ze ook hun circuit aanpassen aangezien de F1-bolides breder en groter zijn geworden, er racen is moeilijker geworden.”

Brown verwijst daarvoor naar de veelbesproken organisatievergoeding. Monaco moest jarenlang niets betalen maar daarin is de voorbije jaren verandering gekomen. Monaco moet nu wel betalen maar wel veel minder dan andere races op de F1-kalender.

Dit jaar eindigt de huidige overeenkomst tussen Monaco en de Formule 1 en volgens Zak Brown zal het een hardere noot om te kraken zijn om tot een nieuwe overeenkomst te komen.

“Je moet de roemrijke geschiedenis mee in overweging nemen maar ik denk dat je ook in overweging moet nemen wat de show en het spektakel is dat geleverd wordt,” aldus Brown.

“Dat is ook een element, wat zeker niet alleen onze beslissing moet bepalen maar ze moet ze wel mee onze beslissing bepalen, of wat de economische bijdrage is aan de sport.”

“Ik zou veel liever wel in Monaco racen dan niet … maar de sport is groter dan één rijder of team, en ik denk ook dat ze groter is dan één grand prix.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print