“F1-kalender beperken: A-races en B-races zijn de oplossing”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een interview met ‘Reuters’ heeft McLaren-baas Zak Brown een voorstel gedaan om het aantal races op de F1-kalender te beperken en zo een antwoord te bieden op de steeds maar groter aantal races tijdens een F1-seizoen.

De F1-kalender barst uit haar voegen met dit jaar, wanneer de Russische GP een vervanger heeft, een recordaantal van 23 races. Er gaan stemmen op om de F1-kalender nog verder uit te breiden maar veel teams, rijders en medewerkers vinden dat de kalender nu al te zwaar belastend is.

Ook McLaren-baas Zak Brown is die mening toegedaan. Brown meent echter wel een oplossing te hebben voor het steeds groter aantal landen en circuits dat een plaats op de F1-kalender wil hebben.

“Ik zou de kalender beperken tot zo’n 21 of 22 races,” vertelt Brown tegenover ‘Reuters’.

“Daarbij zou ik zo’n zeventien of achttien vaste races op de kalender plaatsen en zo’n zeven of acht races laten roteren want ik denk als we de sport verder willen laten groeien dat we dan meer kwaliteitsvolle markten moeten bereiken. Ik zou ons graag in dertig landen actief zien, maar met 21 à 22 races per jaar.”

“Ik denk dat er A-markten en B-markten zijn waarin we racen. Misschien moeten we in de B-markten afwisselend een jaar wel en een jaar niet racen.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022