“Max Verstappen is de meest getalenteerde rijder maar misschien niet de beste”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Jenson Button vindt dat Max Verstappen de meest getalenteerde rijder van de F1 is maar dat wil volgens hem niet zeggen dat hij ook de beste rijder is.

De carrière van Max Verstappen spreekt voor zich, de Nederlander belandde op zeventienjarige leeftijd in de Formule 1 en won zijn eerste race op een leeftijd van achttien jaar en 228 dagen. Vorig jaar kroonde hij zichzelf ook voor de eerste keer tot wereldkampioen.

Het hoeft geen uitleg dat we te maken hebben met een supertalent. Dat vindt ook de wereldkampioen van 2009, Jenson Button, maar hij benadrukt ook bij ‘Sky’ dat dat niet wil zeggen dat hij daarom ook de beste rijder is.

“Max Verstappen is een natuurtalent,” aldus Button. “Als je kijkt naar zijn ouders, zijn vader heeft in de F1 geracet. Ik heb nog tegen zijn vader geracet en mijn eerste punten scoorde ik in Brazilië, dat was mijn tweede race, toen moest ik zijn vader Jos inhalen.”

“Hem wou je niet kwaad maken. Er was wel wat agressie. Hij was ook een enorm talent, een van de beste kartrijders ooit. Zijn moeder Sophie was mijn teamgenoot tijdens mijn kartperiode.”

Maar het is niet omdat je de beste genen hebt dat je ook de beste rijder bent. Button schat zijn voormalige teamgenoot Lewis Hamilton misschien toch nog wat hoger in dan Verstappen.

“Natuurtalent? Ja. Is hij de beste? Ik weet niet of hij de beste rijder ooit is of die nu in de Formule 1 rijdt.”

“Als je naar Lewis kijkt heb je toch het idee dat hij een completer rijder is met een pak meer ervaring. Misschien is het dat wel.”

“Verstappen moet nog hard werken. Zelfs al denk je dat je de beste bent is er toch nog veel dat je kan doen om nog beter te worden. Dat was ook de kracht van Michael Schumacher.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022