Christian Horner verwacht dat de rivaliteit tussen Verstappen en Leclerc zal escaleren

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Charles Leclerc hebben dit seizoen op de baan al een aantal verbeten duels uitgevochten en Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat de potjes op een bepaald moment onvermijdelijk zullen gaan overkoken.

De wereldkampioen telt dit seizoen drie overwinningen tegenover twee stuks voor Charles Leclerc. Toch is Verstappen op achtervolgen aangewezen omdat hij twee keer de finish niet wist te halen. Er werden al een aantal mooie duels uitgevochten op de baan door de twee kemphanen en tot nu toe ging het er altijd fair aan toe.

Tot dusver werd de strijd om de wereldtitel ook enkel op de baan uitgevochten en blijft het tussen de rivaliserende teams Red Bull en Ferrari voorlopig nog rustig. Maar naarmate het seizoen zal vorderen zullen de potjes op een bepaald moment gaan overkoken, aldus Christian Horner. 

“Vorig jaar was er veel speling, er gebeurde veel buiten de baan, maar ook op de baan, terwijl dit seizoen veel meer gericht lijkt op wat er op de baan gebeurt,” zei Horner, geciteerd door ‘MotorsportWeek.’

“En ik vind dat het racen tussen Charles en Max geweldig is geweest. En weet je, de eerste vier races zijn episch geweest.”

“Als dat zo doorgaat in het seizoen, dan is het onvermijdelijk dat het op een gegeven moment overkookt, want in de tweede helft van het jaar wordt het spannender en komt er meer op het spel te staan.”

“Maar wat we tot nu toe hebben gezien, was respectvol racen, hard racen, maar eerlijk racen.”

Horner is ook blij dat hij niet in een persoonlijke strijd verwikkeld is met Ferrari-teambaas Mattia Binotto, iets wat met Toto Wolff vorig jaar wel het geval was. Ondanks het feit dat Mercedes er momenteel helemaal niet aan te pas komt wil Horner de ‘Silberpfeile’ nog niet afschrijven.

“Mattia is een aardige vent. Dus ik bedoel, het is gewoon een ander soort competitie,” zei Horner.

“Maar je schrijft Toto af, we zijn pas vier azen binnen en zijn auto was het snelst tijdens de vrijdagtraining in Miami, dus er is genoeg tijd voor hem om zichzelf terug in de wedstrijd te krijgen.”

“Ik denk dat we heel erg op onszelf gefocust zijn. Alle negen teams zijn onze concurrenten. En zoals ik al zei, ik denk dat je Mercedes zich vrij snel bij dat gezelschap zal zien voegen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer