Sebastian Vettel: “Schandalig dat Belgische fans hun geld niet terugkregen, niet Spa maar de F1 treft schuld”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een interview met het Duitse RTL heeft Sebastian Vettel over het gebrek van een Duitse race op de F1-kalender. Daarnaast neemt hij het nogmaals op voor de historische circuit op de kalender zoals bijvoorbeeld Spa-Francorchamps.

Opvallend is dat Duitsland al jarenlang op de F1-kalender ontbreekt, op een ‘invalbeurt’ van de Nürburgring tijdens de pandemie met het coronavirus.

Ondanks het belang van Duitsland in Europa lijkt het één van de landen te zijn die niet fors willen betalen voor een plaats op de F1-kalender en mede daardoor lijkt een definitieve terugkeer naar de F1-kalender niet voor meteen. Vettel zelf verwacht alvast niet dat hij nog in zijn thuisland zal racen met een F1-bolide.

“Ik betwijfel of Duitsland voor mij nog op tijd op de F1-kalender zal terugkeren,” aldus Vettel in gesprek met het Duitse ‘RTL’. “Ik heb echter het privilege gehad om gedurende enkele jaren mijn thuisrace te rijden.”

Wanneer je naar de andere plaatsen kijkt waar de F1 rijdt dan is Duitsland gewoonweg niet in de mogelijkheid om zoveel geld neer te tellen om een F1-race te organiseren.

Duitsland is trouwens niet het enige land dat moeilijkheden ondervind. Ook circuits zoals Spa-Francorchamps lijken te moeten vrezen voor hun plaats op de F1-kalender. Spa-Francorchamps heeft ook nog eens het nadeel van de verregende editie van vorig jaar.

“Ook andere plaatsen ondervinden moeilijkheden. Spa is een mooi voorbeeld. Het is ook een schande dat na wat vorig jaar is gebeurd de fans hun geld niet teruggekregen hebben.”

Vettel wijst trouwens niet de organisatoren met de vinger maar wel de F1-bazen voor het niet terugbetalen van de tickets.

“Het was fout om de schuld in de schoenen van Spa te schuiven. Zij spannen zich sowieso al enorm in om het geld bij elkaar te krijgen om een race te kunnen organiseren.