Christian Horner vol lof over Max Verstappen: “Wat hij toen deed was cruciaal voor de overwinning”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner prijst het moment dat Max Verstappen George Russell inhaalde, wat hem hielp om de GP van Spanje te winnen.

George Russell maakte in Barcelona een kanonstart en stoomde van de vierde plaats meteen door naar de leiding van de race in de eerste bocht. In de derde ronde wist Max Verstappen Russell met behulp van DRS terug te verschalken en de leiding enkel nog maar af te staan tijdens de pitstop-fases.

“Max reed een geweldige race en ik denk dat we strategisch goed op dreef waren,” vertelde Horner aan Sky Sports F1. “We gingen voor een optimale racetijd en dat loonde. We wisten dat McLaren terug zou komen met de overlap op de band aan het einde van de race maar we hadden gewoon genoeg in handen.”

“Het was zo beslissend en de eerste ronde was cruciaal, en de inhaalactie op George was nog belangrijker. Hij moest George snel inhalen en daarna de banden onder controle krijgen en ik kan niet uitdrukken hoe moeilijk dat is.”

“Want aan de ene kant zeg je tegen de rijder: ‘doe rustig en let op de banden’, maar hij ging er duidelijk voor en kreeg het inhaalmanoeuvre voor elkaar en reed vervolgens een perfecte race.”

“Hij deed het op de moeilijke manier, langs de buitenkant, het was close, hard en eerlijk racen tussen die twee en we waren opgelucht dat we het voor elkaar kregen. Het was cruciaal.”

“Hij is zo besluitvaardig, hij rotzooit gewoon niet en als hij in het verkeer komt, is hij zo besluitvaardig en ik denk dat dat een van zijn belangrijkste kwaliteiten is. Hij gaat ervoor en de andere rijders weten dat.”

McLaren probeerde nog met een afwijkende strategie roet in het eten van Verstappen en Red Bull te strooien maar uiteindelijk kwam Norris nog ruim twee seconden te kort voor de overwinning. Hoewel het er op leek dat Verstappen in de eindfase van de race nog alle zeilen moest bijzetten om Norris op afstand te houden, liet Horner weten dat hij er alle vertrouwen in had.

“Het zijn kleine marges en ik denk dat ze met z’n tweeën zo’n 18 seconden voor lagen op de rest van het veld”, zei hij. “Maar zij gingen voor een iets andere strategie maar uiteindelijk hebben we de klus geklaard. “

“We wonnen de race en pakten de maximale punten.”

“Er was maar één bocht waarin we konden zien dat Lando sneller was, en dat was in bocht 1. Voor de rest had Max het onder controle, dus het zou altijd dichterbij komen door het verschil van de banden en de pitstops. “

“Maar we hadden er altijd vertrouwen in dat we met de middelen die we hadden, genoeg in handen hadden.”