Carlos Sainz haalt stevig uit: “Ik ga niet voor de rest van mijn leven achter Leclerc blijven rijden”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Spanje kwam het tot een aanvaring tussen Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz. Leclerc vond het incident ongehoord en tegen de afspraken die voorafgaand aan de race gemaakt worden, Sainz hield er duidelijk een andere mening op na.

“Ik denk dat hij (Charles Leclerc) te vaak tijdens een race klaagt over iets,” zei Sainz na afloop van de race. “Ik was aan het aanvallen, we stonden allebei op nieuwe zachte banden, Mercedes op gebruikte zachte banden.We moesten tijdens de eerste ronden aanvallen want we hadden nieuwe banden en proberen om in te halen, we hadden het zelfs voor de race gezegd.”

“Ik passeerde Charles, ik weet niet of hij een fout maakte of gewoon iets te veel aan het managen was.”

Sainz gaf vervolgens wel toe dat het agressief begin van de race ervoor zorgde dat het slot op de harde bandencompound minder goed was.

“ik deed een undercut op Lewis, ik slaagde er bijna in om Russell te passeren tijdens de pitstops. Ik denk dat ik probeerde te doen wat van je als rijder wordt verwacht.”

“Hij opteerde ervoor om meer te managen, uiteindelijk loonde dat want hij slaagde erin om me te verslaan met een soft-medium-soft strategie.”

“Ik koos ervoor om agressief te zijn en dat loonde niet. George en ik reden op het einde op de harde bandencompound en waren te traag terwijl de anderen op de zachte band te snel waren.”

Tegenover het Italiaanse Sky waren er nog wat hardere woorden van Carlos Sainz: “Ik weet niet wat er gebeurde tijdens de eerste ronde maar ik kreeg de kans om hem in te halen, ik ga niet voor de rest van mijn leven achter hem blijven rijden.

De debriefing bij Ferrari zal ongetwijfeld stevig geweest zijn …