Sergio Perez finisht op P8: “Deze race was een nachtmerrie”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een teleurstellende kwalificatie moest Sergio Perez door een gridstraf van op P11 aan de GP van Spanje beginnen. Perez eindigde uiteindelijk als achtste maar spreekt van een nachtmerrie als race.

Tijdens de kwalificatie ondervond Sergio Perez problemen met de balans van zijn Red Bull F1-bolide, iets dat hem naar eigen zeggen ook tijdens de race parten speelde. Perez ondervond heel wat moeilijkheden om te midden het verkeer plaatsen goed te maken. Uiteindelijk finishte Perez als achtste maar die positie veroverde hij pas door in de laatste ronde Pierre Gasly in te halen.

“Door de gridstraf die ik had en de positie van waar ik moest vertrekken was het enorm moeilijk om tijdens mijn eerste stint in te halen,” blikte Perez gisteren terug op zijn race. “Mijn race was voorbij. Ik zat vast achter Nico Hulkenberg en ik gleed enorm met de wagen.”

“Het was een nachtmerrie van een race. Het was over het algemeen zeer moeilijk. Uiteindelijk schakelden we over op een strategie met drie pitstops en slaagde we erin om Gasly voor de achtste plaats in te halen.”

“Maar het was enorm moeilijk. Ik denk dat alles gecompromitteerd werd door die eerste stint.”

De problemen die Perez tijdens de kwalificatie had ervaren zorgden ook voor problemen tijdens zijn race.

“Ik denk dat ik veel heb begrepen en geleerd over wat er is gebeurd tijdens het weekend en de race,” aldus Perez. “De balance was op de softs niet zo goed, dat is gelinkt aan de problemen die ik ook tijdens de kwalificatie had. Ik denk dat we dat kunnen verbeteren.”

“Dat beperkte me vooraan de wagen, ik kon niet zo goed indraaien en de power benutten.”

“Het probleem dat ik momenteel heb is dat ik de wagen doorheen de verschillende stints niet goed kan balanceren, ik worstel met problemen in de medium tot trager snelheden, ik heb niet de benodigde stabiliteit voor het insturen.”

“Dat is iets waaraan ik met het team redelijk hard werk met enkele agressieve aanpassingen voor het weekend. Ik denk echter niet dat ze werken dus dat zullen we moeten bekijken.”