Gefrustreerde Fernando Alonso waarschuwt Aston Martin: “Het is tijd om minder praatjes te verkopen en meer te presteren”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Voor de derde keer in vier races tijd slaagde Fernando Alonso er niet in om in de punten te finishen. Alonso moest genoegen nemen met de twaalfde plaats en hij heeft een duidelijke boodschap voor het Aston Martin team.

Bij Aston Martin beleven ze tot dusver een veel minder goed seizoen dan vorig jaar. Aston Martin behaalde tot dusver slechts 58 punten en staat vijfde in het kampioenschap. Fernando Alonso behaalde nog maar 41 punten, een pak minder dan tijdens de eerste races van vorig jaar.

Ook tijdens zijn thuisrace was er opnieuw sprake van een finish buiten de punten en dat leidde uiteraard tot enige ontgoocheling en frustratie.

“Het is zeker en vast teleurstellend dat we geen punten konden scoren, maar we verdienden vandaag ook geen punten want heel het raceweekend beschikten we niet over de nodige snelheid,” aldus Alonso. “Tijdens de race was het extreem moeilijk, zeker wanneer je door de bochten glijdt, je vernietigt je banden en dan heb je twee problemen.”

“Je beschikt niet over de snelheid die nodig is en je hebt een enorme bandendegradatie. Al bij al was het een zeer lange race voor ons.”

“We missen heel wat ‘load’, het is frustrerend maar er is weinig dat je eraan kan doen. Maar we mogen niet al te gefrustreerd geraken. Het is tijd om harder te werken, wat minder te praten en meer te presteren.”