Frederic Vasseur na incident tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz: “We moeten het niet dramatiseren”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur moeten we niet te snel conclusies trekken op basis van commentaren die de rijders geven wanneer ze net uit de wagen zijn gesprongen.

Na de race uitte Charles Leclerc kritiek op teamgenoot Carlos Sainz omdat die hem tijdens het begin van de race had ingehaald en tegen hem had gereden. Leclerc verloor naar eigen zeggen veel tijd daardoor maar teambaas Frederic Vasseur nuanceert

“Je kan tien voorbeelden of tien omstandigheden in de race vinden waarbij je een halve seconde ofzo mist nadat Carlos hem had laten gaan, ook later,” aldus Vasseur. “We hebben gedurende twee of drie ronden enkele tienden gemist.”

“Laat ons erover discussiëren en geen conclusies trekken op basis van de eerste commentaar die een rijder geeft wanneer hij net uit de wagen is gesprongen.”

Grote vraag is echter of er nu daadwerkelijk sprake was van een plan dat door Ferrari was uitgestippeld om tijdens het begin van de race elkaar niet aan te vallen en de banden te managen. Vasseur ontweek echter de vragen hierover.

“We praten niet over de strategie tijdens de race,” aldus Vasseur. “Maar we wisten op voorhand dat wanneer je naar de voorbije 25 jaar racen in Barcelona kijkt, dat de eerste stint wat saai is. Het draait hem meer rond je positie op de baan.”

“En wanneer je begint met de pitstops dan heb je nog het potentieel om de band te pushen. Dat was min of meer onze benadering, maar het is niet dat we zeggen push niet in bocht 1, pusht niet in bocht 2.”

Volgens Vasseur moet er niet gevreesd worden dat er binnen het team een vete tussen Leclerc en Sainz zal ontstaan.

“Nee, uit de wagen hebben ze een zeer goede relatie en een goed onderling vertrouwen,” aldus Vasseur. “Het zijn races, dan gebeuren zo’n dingen. Maar ik weet ook dat we hieruit zullen groeien.”

“Vorig jaar, toen we herstelden, was dat ook omdat beide rijders goed met elkaar overweg konden en dat er een soort competitie was doorheen het seizoen.”

“Wat vandaag gebeurd is maakt deel uit van het spelletje.”