Ook het Alpine F1 team wil Carlos Sainz als rijder in 2025

Ferrari
Ferrari

Alpine lijkt zich in allerlaatste instantie ook bij Carlos Sainz gemeld te hebben voor eventueel een racezitje in 2025. Dat is althans wat de figuurlijke ‘wandelgangen’ doen vermoeden.

Na het wegvallen van Mercedes en Red Bull als eventuele kandidaten voor een racezitje in 2025 leken vooral Williams en Sauber/Audi de belangrijkste kanshebbers wat betreft een racezitje voor Carlos Sainz. Geruchten deden zelfs de ronde dat een deal met Williams rond was en tijdens het raceweekend in Spanje bekendgemaakt zou worden.

Andere geruchten lieten dan weer verstaan dat de communicatie, die voor zaterdag gepland zou zijn geweest, uiteindelijk werd afgeblazen om zo Sainz niet te veel af te leiden tijdens het raceweekend. Er zou dan immers te veel afleiding naast de baan zou zijn geweest voor Sainz.

Naast Williams en Sauber/Audi zou zich echter ook Alpine in allerlaatste instantie gemeld hebben bij Sainz. Mocht, in tegenstelling tot de geruchten, blijken dat de overeenkomst tussen Sainz en Williams dan toch nog niet rond zou zijn dan maakt Alpine daadwerkelijk nog kans. Voor Sainz zou het een terugkeer betekenen want Sainz reed in 2018 ooit voor de voorloper Renault.

Alpine trok onlangs ook Flavio Briatore aan als adviseur en het lijkt alles op alles te zetten om de weg naar boven te vinden en te bewandelen. Er zouden volgens ‘Motorsport.com’ zelfs gesprekken plaatsvinden tussen het management van Carlos Sainz en Alpine.

Eind dit seizoen vertrekt Esteban Ocon sowieso bij Alpine terwijl het voorlopig ook nog onduidelijk is of Pierre Gasly blijf. Naast Carlos Sainz zou ook Mick Schumacher ernstig als rijder overwogen worden.