“Christian Horner wordt vrijdag ‘ondervraagd’ over beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het ziet er naar uit dat we mogelijk snel duidelijkheid krijgen of Christian Horner aan kan blijven als teambaas van Red Bull Racing. Volgens het doorgaans goed ingelichte ‘Auto Motor und Sport’ zal Christian Horner komende vrijdag immers ‘ondervraagd worden’.

Naar aanleiding van verklaringen van een vrouw die medewerkster is bij Red Bull Racing zou Red Bull een intern onderzoek begonnen zijn naar eventueel ‘grensoverschrijdend gedrag’. Daarbij zouden externe onderzoekers aangesteld zijn om de zaak te onderzoeken.

Wat er juist is gebeurd, daar heeft de buitenwereld nog het raden naar maar Red Bull liet weten de zaak zeer ernstig te nemen en aan de hand van het onderzoek duidelijkheid te willen verkrijgen. Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zouden de betrokken partijen komende vrijdag in Engeland ondervraagd worden.

Christian Horner reageerde al door de beschuldigingen ten stelligste te ontkennen. Niet alleen volgens Horner, maar ook volgens verschillende andere partijen, zou er na het overlijden van Dietrich Mateschitz sprake zijn van een machtsstrijd binnen Red Bull.

Waarschijnlijk zal Red Bull na de ‘ondervragingen’ op korte termijn met een publieke verklaring komen om heel de situatie naar de buitenwereld te verduidelijken.