“Ik wist al voor de officiële aankondiging dat Lewis Hamilton naar Ferrari zou gaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Guanyu Zhou wist naar eigen zeggen al voor de officiële aankondiging van de veelbesproken transfer dat Lewis Hamilton eind 2024 de overstap naar Ferrari zou gaan maken.

In de aanloop naar de officiële bevestiging van het nieuws waren er heel wat geruchten en speculaties. Ook Guanyu Zhou vernam die geruchten maar in tegenstelling tot veel andere F1-insiders hechtte hij er meteen veel geloof aan. Hij wist immers dat ze waar waren.

Onlangs raakte bekend dat Marc Hynes opnieuw een samenwerking begon met Lewis Hamilton, dit nadat hij eerder al van 2016 tot 2021 met Hamilton samenwerkte. Hynes werkt echter ook nauw samen met Guanyu Zhou en die laatste vroeg op de man af aan Hynes of de geruchten waar waren.

“Ik heb de reacties niet echt gelezen maar waarschijnlijk geloofden 90 procent van de mensen het niet toen de geruchten opdoken,” aldus Zhou tegenover ‘RacingNews365’. “Ik ken Marc, die eigenlijk net als bij Hamilton ook in mijn management zit.”

“Ik stuurde hem een bericht dus ik wist dat Hamilton een contract tekende. Ik vertelde het tegen niemand maar ik was in shock toen ik het nieuws vernam.”

“Ik denk dat de mensen bij Mercedes nog meer in shock zullen geweest zijn.”