“GP van Spanje zal doorgaan ondanks opstoot coronavirus”

Ondanks de nieuwe uitbraak van coronagevallen in Catalonië, de provincie waarin het circuit de Barcelona-Catalunya ligt, zal de Spaanse GP zoals gepland gewoon doorgaan, zo laat een woordvoerder van het circuit weten.


De voorbije dagen waren er twijfels ontstaan over het al dan niet doorgaan van de GP van Spanje. Het land kent nieuwe uitbraken van coronabesmettingen, en er hebben zich enkele nieuwe clusters met zeer hoge besmettingsaantallen gevormd.

Ook Catalonië, de provincie waar het Circuit de Barcelona-Catalunya zich bevindt, is één van de regio’s waar er heel wat nieuwe positieve gevallen opduiken. Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zou de F1 daarom overwegen om de Spaanse GP opnieuw van de kalender te halen.

Bij het Circuit de Barcelona-Catalunya reageren ze ondertussen door te stellen dat de race gewoon zoals gepland zal doorgaan en dat er van een zogenaamde mogelijke annulatie dan ook helemaal geen sprake is.

“Alles zal zoals gepland doorgaan,” aldus een woordvoerder van het circuit tegenover ‘Motorsport.com’. “We worden niet getroffen door de nieuwe restricties.”

“Alles wordt gecontroleerd en gehandhaafd door de F1, de FIA en de protocollen van het circuit, die erg strict zijn.”

Net als de voorbije races is er sprake van zogenaamde ‘bubbels’ en zal er uitvoerig getest worden op het coronavirus.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner