Hockenheim definitief niet op F1-kalender 2020, keert Nürburgring terug?

We zullen dit jaar geen F1-race op de Duitse Hockenheimring krijgen, zo heeft circuitdirecteur Jorn Teske laten weten. De kansen van de Nürburgring op een terugkeer naar de F1-kalender lijken dan weer te stijgen.


Tegenover ‘DPA’ liet circuitdirecteur Jorn Teske verstaan dat de Hockenheimring niet tot een akkoord is gekomen met de Formule 1 wat betreft de organisatie van een F1-race. De Hockenheimring was voorstander van een race met publiek maar de regelgeving in Baden-Württemberg laat een race met een uitgebreid publiek niet toe.

Volgens de huidige regels mogen maximaal 500 toeschouwers een race bijwonen. Het ziet er ook niet naar uit dat de situatie in die mate zal verbeteren dat er in oktober meer toeschouwers toegestaan zullen worden.

Een race zonder publiek, of een erg beperkt publiek, blijkt financieel echter niet haalbaar voor de Hockenheimring. Het circuit en Liberty Media kwamen op dat vlak niet tot een akkoord en een F1-race op de Hockenheimring blijkt definitief van de baan.

En zo komt plots de Nürburgring in beeld om eventueel een F1-race te organiseren. De Nürburgring ligt in een andere deelstaat (Rheinland-Pfalz) waar de situatie op het vlak van het coronavirus momenteel iets beter is.

In 2013 vond er voor het laatst een F1-race op de Nürburgring plaats. De Nürburgring zou in oktober eventueel een zogenaamde ’triple header’ kunnen vormen met de circuits van Imola en Portimao.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner