Vettel: “Niet naar Ferrari gegaan om in de voetsporen van Michael Schumacher te treden”

Sebastian Vettel heeft naar eigen zeggen geen spijt van zijn overstap van Red Bull naar Ferrari. Vettel vindt het uiteraard jammer dat hij niet samen met Ferrari wereldkampioen is geworden.


“Ferrari is altijd een droom voor mij geweest,” vertelt Sebastian Vettel tijdens een interview met Martin Brundle van ‘Sky Sports F1’.

“Het is een fascinerend merk. Ik denk dan ook dat mijn aandacht getrokken werd door een dame met rood haar die interesse toonde,” grapte Vettel vervolgens.

De overstap van Red Bull naar Ferrari kwam er destijds plots en enigszins onverwacht. Vettel zelf was destijds blij met zijn overstap, al deed hij het niet om in de voetsporen van Michael Schumacher te treden.

“Ik wil niet zeggen dat ik gebrainwasht was, maar ik Ferrari inspireerde me al van toen ik klein was, door Michael in de rode wagen.”

“Ik wou nooit in de voetsporen van Michael stappen. Ik wou eerder voor mezelf dat dit bij Ferrari lukte, niet omdat ik me met Michael wou vergelijken, als je begrijpt wat ik bedoel.”

“Hij heeft me echter wel geïnspireerd, dit omdat hij denk ik de beste ooit was.”

Na zijn vier wereldtitels op rij bij Red Bull slaagde Vettel er bij Ferrari tot dusver niet in om een vijfde wereldtitel te veroveren. De kans lijkt klein dat Vettel dit seizoen kampioen wordt en zo zal hij waarschijnlijk zonder wereldtitel de deur bij Ferrari achter zich dicht moeten trekken.

“Als ik terugblik dan was het onze missie, mijn missie, om wereldkampioen te worden. Daarin zijn we niet geslaagd dus in dat opzicht hebben we gefaald.”

“Ik had gehoopt om Hamilton van enkele titels te houden, dit zodat Michael Schumacher zijn record van zeven wereldtitels iets steviger stond,” aldus Vettel, die het uiteindelijk met veertien overwinningen bij Ferrari moet stellen.

“Desondanks hadden we enkele mooie jaren, er waren enkele hoogtepunten en mooie races, ik heb er zeker geen spijt van.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}