“Circuit in Baku zal op tijd klaar zijn”

Charlie Whiting, de race directeur van de FIA, heeft bevestigd dat het circuit van Baku op tijd klaar zal zijn voor de Grote Prijs van Europa op 19 juni van dit jaar.

De race in Azerbeidzjan is de nieuwste toevoeging aan de kalender van de Formule 1. Het wordt een hoge-snelheids circuit op de straten van Baku. Charlie Whiting maakte afgelopen dinsdag nog een inspectie van het circuit. Hij is ervan overtuigd dat alles volgens de planning verloopt.

“Het circuit zal op tijd klaar zijn”, verklaart Whiting. “Je kan de kwaliteit van alle installaties goed zien. Mijn volgende trip naar Baku zal aan het begin van juni zijn. Ik verwacht dat ik dan officieel groen licht kan geven voor de GP van Europa.”

Whiting zegt dat het smalle stuk rond de oude stadsmuren van Baku (Lees: Zo extreem smal is het F1-circuit in Azerbeidzjan) het meest spectaculaire deel van het circuit zal zijn. Hij omschrijft het circuit verder als de snellere variant van het circuit in Singapore.

“Het zal een fascinerende race worden. Het stuk van bochten 8 tot 15 zal erg interessant worden. De bochten daarna zullen ook spectaculair zijn, want die zullen voluit worden genomen. Als ik het circuit in Baku moet vergelijken met een ander circuit, dan kies ik voor Singapore. Maar de snelheid zal hier veel hoger liggen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}