Toch een Grote Prijs in Londen?

De geruchten dat er een F1-race in Londen aankomt komen weer boven water, hoewel er (nog) geen concrete plannen zijn om het idee te verwezenlijken.

F1-baas Bernie Ecclestone heeft de geruchtenmolen omtrent een mogelijke F1-race in Londen opnieuw aangewakkerd. Hij zei dat een race in Londen “fantastisch” zou zijn, hoewel hij meteen erna ook vermeldt dat er niemand bereid is om te betalen.

Al heel wat jaren wordt er gespeculeerd over een F1-race in de straten van Londen, maar het kwam nooit tot een concreet plan. Tot dusver is het steeds bij geruchten gebleven.

“Natuurlijk willen we een race als het mogelijk is. Ik zou het heel graag willen”, verklaart Ecclestone tegenover ‘ITV News’. “De grote vraag is wie er gaat betalen, maar anders zie ik geen enkel struikelblok. Het zou fantastisch zijn. We zouden hetzelfde effect krijgen als in Monaco of Baku. Straatraces zijn immers erg populair. We zouden meer bezoekers krijgen dan in Monte Carlo.”

Naast het feit dat er veel geld nodig is om een F1-race te organiseren, moeten er ook heel wat aanpassingen gedaan worden aan de stad. De stad wordt dan afgesloten voor de race en ook heel wat straten moeten aangepast worden om er op te racen. Het wordt in ieder geval een moeilijk proces, want Londen heeft de wereldwijde publiciteit van een F1-race niet meteen nodig.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}