“Spa-Francorchamps Circuit Fan” organiseert eerbetoon aan Michael Schumacher

De Facebook-groep “Spa-Francorchamps Circuit Fan” organiseert op zondag 26 januari een speciaal eerbetoon aan Michael Schumacher.
image
Van 14 uur tot 17 uur kunnen de fans van de Duitser terecht op wat door veel rijders “het mooiste circuit ter wereld” wordt genoemd voor een eerbetoon aan hun F1-held. De bedoeling is om het volledige circuit te bedekken met fans en positieve energie, zo staat te lezen op de Facebook-pagina van het circuit.

“Een publicatie eerder deze week stelde dat een race nooit gewonnen wordt zonder de hulp van een team. Laat ons zijn team zijn, laten we tonen dat wij geloven dat hij ook deze race kan winnen!
Kom naar Spa en steun hem, Corinna en hun kinderen in de belangrijkste strijd van zijn leven.” staat te lezen op de pagina.

Schumacher zelf beschouwde Spa-Francorchamps altijd als zijn achtertuin, en beleefde er ook heel wat mooie momenten. De Duitser debuteerde in 1991 voor Jordan, behaalde er exact één jaar later zijn allereerste overwinning in de Formule 1 voor Benetton en mocht in 2004 zijn zevende en laatste wereldtitel vieren op de Belgische omloop.

“Der Meister” beleefde in de Ardennen ook enkele memorabele momenten die voor eeuwig in de geheugens van elke F1-fan gegrift zullen staan, zoals de aanrijding met David Coulthard in 1998, toen de race werd verreden onder helse omstandigheden, of in 2000, toen hij door Mika Hakkinen werd ingehaald op de Kemmel-straight, terwijl de gedubbelde Ricardo Zonta met knikkende knieën moest toekijken hoe beide kampioenen hem van beide kanten voorbijknalden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}