Mogelijk rechtzaak tegen skipiste Méribel

Edouard Bourgin, een Franse advocaat, is van mening dat het skigebied van Méribel onrechtstreeks aansprakelijk is voor het ongeval van Michael Schumacher.
image
“Als ik de foto’s van de plaats van het ongeval bekijk, dan zie ik nergens enige vorm van signalisatie.” legt Bourgin uit in Le Figaro. “Noch waarschuwingsborden, noch netten of omheining zijn aanwezig. Dat strookt niet met de reglementeringen daaromtrent.”

“Het gaat niet op dat de skiërs moeten betalen om de piste te betreden, maar dat hun veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Als ik alle factoren objectief bekijk, dan vind ik dat Méribel verantwoordelijk kan worden gesteld voor het ongeval.” aldus de advocaat.

Ondertussen zocht ook het skigebied van Méribel zelf al toenadering tot een advocaat. Maurice Bodecher staat klaar ter verdediging van het skigebied, mocht het ook daadwerkelijk tot een rechtzaak komen. Er kwam echter nog geen signaal van de familie Schumacher of van zijn management dat er juridische stappen zouden worden ondernomen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}