Circuit Zandvoort: “Kans op F1-race in 2020 zeer klein”

In Nederland houden ze er hoe langer hoe minder rekening mee dat de Formule 1 dit jaar nog zal neerstrijken op het Circuit van Zandvoort.


Afgelopen zondag had het een groot feest moeten zijn op het Circuit Zandvoort maar het coronavirus heeft daar een stokje voor gestoken. Grote vraag is nu echter wanneer er wel voor het eerst een F1-race op het vernieuwde Circuit Zandvoort zal plaatsvinden.

De voorbije weken werd reeds duidelijk dat men in Zandvoort zelf de voorkeur geeft aan een F1-race met publiek in 2021 in plaats van een eerste race op het vernieuwde circuit zonder publiek. Circuitdirecteur Robert van Overdijk verwacht dan ook niet dat er dit jaar nog een ‘Dutch GP’ zal plaatsvinden.

“De kans dat we hier dit jaar in een officiële setting Formule 1-auto’s zien rijden, wordt kleiner en kleiner. Ik verwacht dat het totale contract voor drie Dutch GP’s een jaar opschuift”, adus Van Overdijk tegenover de ‘NOS’.

Volgens de circuitdirecteur van Zandvoort moet er bovendien gewacht worden op de beslissing van de Nederlandse regering, wat dan weer een extra onzekere factor creëert voor het opstellen van een F1-kalender waarop de GP van Nederland eventueel deel van uit zou maken.

“Tot 1 september mag er niets. We zijn benieuwd wat er na 1 september mag, maar het Formule 1-management kan, denk ik, niet wachten op dat overheidsbesluit, dat misschien pas in juli of augustus valt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print