“Iedereen in de F1 wordt om de twee dagen getest op het coronavirus”

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, heeft tegenover het Britse ‘Sky Sports F1’ meer duidelijkheid verschaft over hoe de Formule 1 bij het hervatten van het racen de veiligheid wil garanderen.


“We werken nauw samen met de FIA die een geweldige structuur heeft neergezet voor wat we nodig hebben,” aldus Brawn. “Iedereen (die binnenkomt) zal getest worden en zal goedkeuring moeten krijgen alvorens hij of zij binnen mag. Elke twee dagen zal iedereen in de paddock ook getest worden.”

“Een geautoriseerde autoriteit zal die tests uitvoeren en het zal consistent zijn. Al zeker bij al de Europese races zullen we dezelfde faciliteit voor het testen gebruiken.”

De teams zullen hun vertrouwde motorhomes niet meenemen en ook jezelf in de F1-paddock verplaatsen zal aan strikte regels verbonden zijn. Daarnaast is het in de Formule 1 niet altijd eenvoudig om ‘sociale afstand’ te houden maar ook daarop heeft de Formule 1 iets gevonden.

“We zullen restricties opleggen wat betreft de manier waarop iedereen zich in de paddock kan verplaatsen. Het personeel van de teams kan niet altijd de benodigde sociale afstand bewaren en daarom hebben we kleine ‘bubbels’ van medewerkers gecreëerd binnen de grote ‘bubbel’ die de F1 vormt,” aldus Brawn.

Door die verschillende ‘bubbels’, ofwel groepjes mensen, niet met elkaar in contact te laten komen ontstaan groepjes die zichzelf eigenlijk isoleren van de rest van de personen die in de paddock rondlopen.

“De teams zullen binnen hun eigen groepjes blijven. Ze zullen niet in contact komen met de andere teams en blijven in hun eigen hotels. Er zullen ook geen motorhomes zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner