F1-teams bereiken akkoord over budgetplafond van 145 miljoen dollar

Na weken van discussies en gesprekken hebben de F1-teams eindelijk een akkoord bereikt over een nieuwe lager budgetplafond.


De voorbije weken vlogen de voorgestelde bedragen voor een nieuw lager budgetplafond ons om de oren. 150 miljoen, 140 miljoen, zelfs 100 miljoen dollar en minder werden gesuggereerd.

Er leek een enorm verschil te ontstaan tussen de grote en kleine teams maar uiteindelijk zou er dan toch een akkoord bereikt zijn over een budgetplafond van 145 miljoen dollar.

Daarmee komen de grote teams de kleinere teams enigszins tegemoet door het oorspronkelijk budgetplafond waar een akkoord over was bereikt verder te verlagen met 30 miljoen dollar.

“We zijn begonnen met 175 miljoen dollar. Het was al een serieuze strijd om daar te geraken en met de huidige crisis zullen we nu op 145 miljoen dollar beginnen,” aldus Ross Brawn tegenover ‘Sky Sports F1’.

Tijdens een videomeeting gaven de verschillende F1-teams hun akkoord voor het nieuwe budgetplafond. De 145 miljoen dollar omvatten niet enkele grote kosten zoals bijvoorbeeld het salaris van de F1-piloten.

De komende jaren wil men het budgetplafond echter nog verder verlagen: “De discussie is nu hoe we de komende jaren dat bedrag verder naar beneden krijgen,” aldus Brawn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print