Ralf Schumacher: “De situatie rond Toto Wolff is zeer interessant”

Ralf Schumacher sluit niet uit dat Mercedes er binnenkort de stekker gaat uittrekken, zeker nu COVID-19 de wereld in zijn greep houdt.


Alsof de nieuwe CEO van Daimler, Ola Kallenius, nog niet genoeg genoeg zorgen heeft moet hij in volle coronacrisis beslissen of het voor Mercedes nog zinvol is om verder te gaan in de Formule 1.

Ralf Schumacher vindt het alvast niet ondenkbaar dat Mercedes er na 2020 de stekker uit trekt in de F1.

“Ik geloof dat die mogelijkheid bestaat”, antwoordt hij in een interview met ‘Bild.’ “Deze situatie hadden we al meer dan tien jaar geleden met BMW. De mogelijkheid bestaat altijd.”

Het feit dat Kallenius motorsport-gezind is en de successen van de laatste jaren zullen het alleszins niet gemakkelijk maken om te stoppen met F1. De situatie rond Toto Wolff, wiens contract met Mercedes afloopt eind 2020, en Aston Martin vindt Schumacher op zijn minst gezegd interessant.

“Laten we eens kijken of hij zelfs terug kan naar de commandopost na de investering in Aston Martin die bekend is geworden,” speculeert Schumacher. “Als Mercedes kapot gaat door interne problemen, ben ik benieuwd of ze hun prestaties kunnen handhaven. Het is ook een spannend onderwerp wat ons te wachten staat.”

Wolff zelf ziet er alvast geen kwaad in: “We zullen het nieuwe Aston Martin-team voorzien van onze motoren en dat doen we ook in serieproductie. De Aston Martin straatauto’s hebben Mercedes-motoren. Daimler heeft ook een belang van vijf procent in Aston Martin”, zegt hij in een interview met de krant ‘Österreich’.

Volgens Wolff gaat het niet meer of niet minder dan over een financiële investering.

“Dit is een persoonlijke financiële investering in een autofabrikant die niets met de Formule 1 te maken heeft.”

En vermeende geruchten dat hij samen met Lewis Hamilton van Mercedes naar Aston Martin zou kunnen overstappen, wuift hij weg: “Totale bullshit!”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023