Circuit Zandvoort wint rechtszaak: “GP van Nederland kan doorgaan”

Het Circuit Zandvoort heeft een rechtszaak gewonnen die dreigde de verbouwingen aan het Nederlandse circuit stil te leggen. Indirect was de rechtszaak daarmee ook een bedreiging voor de GP van Nederland.


Voor de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland is een grondige renovatie van het Circuit Zandovort noodzakelijk. Onder andere de pitfaciliteiten hebben een grondige opknapbeurt nodig.

Daarnaast zijn er ook diverse andere bouwwerkzaamheden noodzakelijk op en rondom het circuit, onder andere op het vlak van toegangswegen van en naar het circuit.

Probleem daarbij is dat het Circuit Zandvoort omgeven is door natuurgebied en dat zorgde ervoor dat diverse actiegroepen een rechtszaak aanspanden om de werkzaamheden die bezig zijn om het circuit te moderniseren stil te leggen.

De verschillende milieu-actiegroepen, waaronder ‘Stichting Duinbehoud’ en ‘Milieudefensie’ eisten dit omdat er “onherstelbare schade aan het leefgebied van de rugstreeppad en zandhagedis zou toegebracht worden”.

Enkel indien er sprake zou zijn van ‘dwingend openbaar belang’ zou het leefgebied eventueel aangetast mogen worden maar daar was volgens de organisaties allerminst sprake.

De rechtbank volgde echter de argumenten van Circuit Zandvoort en de provincie Noord-Holland dat de Formule 1-race een enorm groot economisch belang heeft. Ook heeft het Circuit Zandvoort in het verleden al meegewerkt aan het verplaatsen van zandhagedissen.

De Formule 1 race in mei volgend jaar, alsook de verbouwingswerken, kunnen volgens de rechtbank dan ook gewoon doorgaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022