“GP van Mexico bewijst de noodzaak aan reglementswijzigingen”

Volgens Ross Brawn heeft de GP van Mexico duidelijk aangetoond hoe noodzakelijk de reglementswijzigingen in de Formule 1 noodzakelijk zijn.


Tijdens de GP van Mexico zagen we op het Autodromo Hermanos Rodriguez geen intense strijd, dit ondanks het feit dat zelfs vooraan de rijders vaak slechts één tot drie seconden van elkaar reden.

In Mexico werd met andere woorden nogmaals pijnlijk duidelijk dat er dringend actie moet ondernomen worden zodat de F1-races spannender worden en er meer onderling gestreden wordt.

“Het was jammer dat er niet meer op de baan werd gestreden, zeker onder de wagens vooraan. Al het noodzakelijke was aanwezig voor een opwindend gevecht,” blikt Ross Brawn terug op de race.

“We zagen opnieuw dat, wanneer wagens en rijders op ongeveer hetzelfde niveau presteren, dat het niet alleen zeer moeilijk is om elkaar in te halen maar ook om te naderen op de wagen voor je.”

“Gedurende enkele ronden dichterbij komen zorgt ervoor dat je banden erg snel slijten. Daardoor laten de rijders wat afstand tot de wagen voor hen om eventueel later kortstondig aan te vallen.”

“Dat is niets nieuw maar het bevestigt nogmaals hoe belangrijk het is dat de regels veranderen zodat er voor gezorgd wordt dat de wagens meer met elkaar kunnen strijden,” besloot Brawn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print