Claire Williams blijft vertrouwen hebben in Lance Stroll

Ondanks zijn zwakke start van het seizoen blijft Claire Williams nog steeds achter haar rijder Lance Stroll staan al vertelt ze er ook wel bij dat de kritiek alleen maar zal aanzwellen zolang er geen resultaten komen.

De 18-jarige Canadees beleeft een moeilijk begin van zijn F1-carrière. Na vijf races staat de teller nog altijd op nul punten en het verschil met teamgenoot en oudgediende Felipe Massa is meestal aanzienlijk te noemen.

Claire Williams gelooft dat bij de Formule 3-kampioen van 2016 alles aanwezig is om resultaten te laten zien maar dat hij zichzelf te veel druk oplegt.

“Ik denk dat vaak onderschat wordt hoe moeilijk het wel niet is om vanuit eender welke opstapklasse in de F1 terecht te komen. Dat en ook het feit dat die jongens zichzelf een enorme druk opleggen,” aldus Williams. “Hij heeft wat ruimte nodig en hij moet zijn hoofd vrijmaken zodat hij op een punt komt dat hij vrij kan rijden en laten zien wat wij al weten dat hij in zich heeft. Eens die druk van zijn schouders gevallen is denk ik dat hij mooie dingen gaat laten zien.”

Echt verassend kunnen we de matige start van Stroll nochtans niet noemen, dit gezien zijn gebrek aan ervaring. Hij slaagt er helemaal niet in om zelfs nog maar de evenknie van Massa te zijn. Williams maakt daar geen punt van en vindt dat de aanwezigheid van iemand als Massa, met tonnen ervaring, alleen maar een voordeel kan zijn voor Stroll.

“Lance is achttien jaar en moet zijn tijd nemen en profiteren van alle ervaring die hij rond zich vindt in ons team. We zitten ondertussen veertig jaar in de sport en we weten hoe we met jong talent moeten omgaan.”

Met de Grand Prix van Monaco staat er een race op de agenda waar ervaring een immense rol speelt en dat maakt het er voor de Canadees niet gemakkelijker op. Claire Williams behoudt echter het vertrouwen in haar poulain.

“Naarmate de tijd vordert en de resultaten uitblijven wordt de druk natuurlijk almaar groter maar Lance is een doorzetter en hij heeft het karakter om zich hier door te slaan,” besluit Williams.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022