Renault doet er alles aan om Palmer te helpen

Jolyon Palmer beleeft een niet al te beste start van het seizoen maar Renault stelt alles in het werk om hem daar over heen te helpen zegt Renault-baas Cyril Abiteboul.

Het team van Renault heeft tot dusver veertien punten weten te sprokkelen in de strijd om het kampioenschap bij de constructeurs en die komen allemaal van Nico Hulkenberg. Tijdens de laatste drie races behaalde de Duitser immers een negende, achtste en zesde plaats. Dat staat in schril contrast met Palmer die tijdens dezelfde races slechts een dertiende plaats, een opgave en een vijftiende plaats behaalde.

Na de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Spanje op vrijdag stond Palmer op de achtste plaats en dat stemde hem positief voor het verdere verloop van het weekend. Het mocht echter niet zijn want op zaterdag deemsterde de Brit helemaal weg en het resultaat was een zeventiende plaats op de grid. Palmer zelf had geen verklaring voor die terugval en ook zijn teambaas, Cyril Abiteboul, moet in een gesprek met ‘Motorsport.com’ het antwoord schuldig blijven.

“Gedurende het weekend zagen we wel flitsen waarbij de combinatie van de auto, de afstelling en de rijkunsten van Jolyon goed bleek te werken. Zelfs tijdens de kwalificaties was dat het geval,” vertelt Abiteboul. “Tijdens de derde oefensessie was hij niet tevreden en het werd niet beter tijdens de kwalificaties en de race. We bekijken de problemen en we doen er alles aan om ze op te lossen maar we zijn echter nog maar vijf races ver in het seizoen. We hebben meer statistieken nodig om te begrijpen wat er verkeerd loopt.”

Cyril Abiteboul gelooft dat Palmer sterk genoeg is om deze zwakke periode te overwinnen.

“Vorig jaar had Jolyon ook een aarzelende start maar hij was veel sterker tijdens de tweede helft van het seizoen. Hij heeft dus al bewezen dat hij dat kan en daar werken we ook naartoe.“

Palmer zelf heeft er ook nog vertrouwen in. “Ik moet nu samenzitten met mijn engineers en de laatste race analyseren, zowel mijn prestatie als die van de auto. Ik ben vastberaden om het beter te doen in Monaco.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner