Clausule in Mercedes-contract Lewis Hamilton moet massale overstap van personeel naar Ferrari voorkomen

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton verlaat eind dit jaar Mercedes en het risico bestaat dat hij veel personeelsleden met zich zal meenemen naar Ferrari. Een belangrijke clausule in zijn Mercedes-contract zou dit echter moeten voorkomen.

Vorig jaar tekende Lewis Hamilton bij Mercedes een contract tot eind 2025 maar Mercedes leek toen al te beseffen dat het niet uitgesloten was dat Hamilton naar een ander team zou overstappen. Hamilton langs zijn kant liet een clausule opnemen die hem in staat zou stellen om vroegtijdig Mercedes te verlaten maar Mercedes op haar beurt liet dan weer een clausule opnemen die ervoor zorgt hij niet zomaar een hele reeks medewerkers van Mercedes kan meenemen.

Onder die medewerkers vooral ook Per Bonnington, zijn race-engineer. De voorbije dagen waren er al speculaties dat ‘Bono’ eventueel eveneens de overstap naar Ferrari zou maken. In het verleden gebeurde het al meermaals dat rijders bij een overstap ook heel wat personeel met zich meenamen. Bij Mercedes hebben ze dat zo goed mogelijk preventief proberen te voorkomen, al geldt ook in de Formule 1 dat je iemand niet ‘geforceerd’ voor je kan laten werken of racen.

Het valt dus nog af te wachten of Hamilton personeel met zich zal meenemen en zo ja hoeveel personeelsleden van Mercedes de overstap maken.