Commotie in F1-paddock door mildere aanpassing van het reglement voor Red Bull

De reglementswijzingen zorgden de voorbije weken al voor verhitte discussies en die werden in Silverstone nog heviger na een nieuwe zet van de FIA.
image

De FIA besliste immers dat teams met een Renault-motor alsnog 50 procent van de motorkracht en dus ook uitlaatgassen mogen gebruiken wanneer ze van het gaspedaal gaan, dit terwijl de andere teams dat maar voor 20 procent mogen doen. Daardoor zou vooral Red Bull een voorkeursbehandeling krijgen.

Martin Whitmarsh ging tijdens een officiële persconferentie dan ook hevig te keer. Whitmarsh stak zijn kritiek niet onder stoelen of banken.

“Als de regels halverwege een oefensessie plots veranderen, dan wordt het wel heel moeilijk. Misschien dat het wel beter is om alles aan het einde van het seizoen te veranderen, ik denk dat Christian (Horner van Red Bull, nvdr.) daar zeker mee akkoord zou gaan.

“Zoals nu alles loopt is het maar rommelig. We hebben bij de mensen de verwachting gecreëerd dat we zouden stoppen met het gebruiken van de uitlaatgassen wanneer de rijder zijn voet niet meer op het gaspedaal heeft. Het was een erg simpel concept, maar het is aangepast en nu is het niet meer duidelijk. Het feit dat dit allemaal aan het licht komt in de loop van de oefensessies, dat maakt het helemaal buitengewoon.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print